torstai 11. maaliskuuta 2010

Koruista apua stressiin?


Magneetteja on käytetty terapeuttisiin tarkoituksiin jo niin varhain kuin 2000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Legendan mukaan kuningatar Kleopatra käytti magneettista amulettia säilyttääkseen nuoruutensa ja kauneutensa. Paracelcus, kuuluisa saksalainen lääkäri, William Gilbert, joka oli Englannin kuningatar Elisabeth I:n henkilääkäri ja Franz J. Mesmer hoitivat menestyksellisesti kipuja, kihtiä, kramppeja ja hermostollisia häiriöitä 1800-luvulla. Mozart oli niin innostunut Mesmerin terapeuttisten hoitojen menestyksistä, että hän viittasi magneettien hyödylliseen tehokkuuteen oopperassaan: ” Cosi fan Tutti”, jossa Despina laulaa: ” Tämä on magneetti, Mesmerin kivi joka on peräisin Saksasta, mutta tuli kuuluisaksi Ranskassa.” 
 
Modernin lääketieteen myötä tämä luonnonmukainen hoitomenetelmä joutui unohduksiin. Magneettiterapian löysivät jälleen ensimmäiseksi tiedemiehet Venäjällä ja Japanissa 1950-luvulla. Avaruustutkimus on näyttänyt mitä ihmisille tapahtuu, kun heidät siirretään pois maan magneettikentästä riippumatta ajanjakson pituudesta. Tiedemiehet huomasivat, että venäläiset kosmonautit kärsivät vakavista masennustiloista ja osteoporoosista palatessaan takaisin maanpinnalle. Nämä ilmiöt on saatu huomattavasti vähenemään kehittämällä keinotekoiset magneettikentät avaruusaluksiin ja avaruuspukuihin. Tänä päivänä miljoonat amerikkalaiset vannovat magneettiterapian nimeen mukaan lukien kuuluisuuksia: Bill Clinton ja tunnettu näyttelijä Anthony Hopkins. (lähde)

Myös tohtori Nakagawa Tokiosta kirjoitti jo vuonna 1976 artikkelin, jossa hän kuvaili tilaa nimeltä Magneettikentän heikkouden oireyhtymä (Magnetic field deficiency syndrome). Oireyhtymä sisältää hartiaseudun jäykkyyttä, selkäkipuja, päänsärkyä, häiriintyneen yöunen, ruuansulatuksen ongelmat ja yleisen väsymyksen. Tri Nagakawa haastatteli 11.648 magneettiterapian käyttäjää (jotka käyttivät magneettituotteita, kaulakoruja, vöitä) heidän kokemuksistaan: yli 90 % arvioi magneettiterapian tehokkaaksi ja vain alle 10 % tehottomaksi. Mitään sivuvaikutuksia ei ole todettu. Magneettikentän vaikutuksia maapallolla vähentävät betoni- ja teräsrakennukset, autot, junat, lentokoneet ym. Lisäksi häiritsevä tekijänä on sähköinen saaste, jota aiheuttaa näyttöpäätteet, radiot, televisiot, kännykät, GSM-mastot jne. (lähde)

Magneettivuon voimakkuus mitataan tesloissa tai gausseissa (1 tesla = 10.000 gaussia). Gaussinumero tarkoittaa magneettivuon voimaa, kun se läpäisee yhden neliösenttimetrin kokoisen alan iholla. Magneettiterapiatuotteilla käytetään yleisimmin Gausseja. Tuotteiden Gaussimäärä vaihtelee parista sadasta useaan tuhanteen. Magneettinen energia on se perusenergia, josta elimistön koko elämä on riippuvainen. Maan magneettikenttä on heikentynyt huomattavasti viimeisten 500 vuoden aikana ja on nyt ainoastaan 0,5 gaussia eli se on vähentynyt 50 % tuona aikana. 

Yhdysvaltojen lääkintöhallitus (FDA) on suositellut magneettiterapiaa jo vuodesta 1978 erityisesti kivunpoistoon ja luunmurtumiin. Magneettikentän tuottama verenkiertoa parantava vaikutus yhdistettynä hemoglobiinin parempaan hapenluovutuskykyyn pysyy samanlaisena riippumatta siitä käytetäänkö staattista tai pulsoivaa magneettikenttää.

Magneettiterapian vaikutus on hyvin yksilöllistä. On hyvin tärkeää, että kaikki magneettiterapiaa käyttävät juovat tarpeeksi vettä: 2 litraa päivässä on suositeltu määrä, lasillinen tunnissa. Magneettiterapia ei toimi tilapäisesti. Jos sitä käyttää epäsäännöllisesti, sen eduista on vaikea hyötyä.

Oletko koskaan ajatellut korujen tarjoavan myös terveysetuja?

1000-1500 gaussin vahvuiset magneetit toistavat luonnon magneettista kenttää ja auttavat palauttamaan kehon tasapainon sekä irtautumaan stressistä.


TriPhase-tuotesarjan neljä eri korua tukevat hyvinvointia 1500 gaussin voimakkailla magneeteilla, infrapunaterapialla ja negatiivisilla ioneilla. Tilaa tästä oma korusi

2 kommenttia:

 1. Oletko itse kokeillut magneettisia koruja, tai tiedätkö jonkun joka olisi saanut niistä jotain hyötyä?

  Onko jotain tutkimuksia, että paljon tollasta korua pitäisi käyttää, että siitä saisi hyötyä? Päivittäin? Kuinka monta tuntia?

  Surffailin netissä tollasia koruja etsien, ja niitä löytyy sitten taas tietenkin hirveän monen eri vahvuuksina ja hintaisina, tyyliin jostain parista eurosta satoihin euroihin. Onko se voimakkain sitten paras?

  VastaaPoista
 2. Hei K213.

  Minulla on ollut Nikkenin käsikoru http://www.nikkenwellbeing.fi/PWP/Products/Products.aspx?ID=298&MediaType=Image&RootGroup=176 sekä pohjalliset käytössä vasta jonkin aikaa ja raportoin kokemuksia ajan kanssa. Vesilaite on nyt 2.kk:tta ja se ainakin tuntuu hyvältä (en pystyisi juomaan hanavettä).

  Vaikutus näillä tuotteilla näkyy yleensä vasta n. 2 kk päästä. Korua olisi hyvä totutella käyttämään pikku hiljaa, riippuen tuleeko oireita. Yleensä oireet on merkki, että jotain parantumista tapahtuu. Ystävälläni kuulemma tuli heti päänsärkyä kun laittoi kaulakorun. Itse käytän korua nyt päivittäin lähes koko päivän ajan.

  Olen kuullut tutuilta ja lukenut positiivisista kokemuksista, mutta kokemus on aina yksilöllinen, osa saa apua, osa ei. Vähän niinkuin ravintojutuissakin. Tärkeää on tuotteen laatu. Nikkenin tuotteet ovat todella laadukkaita ja se on edelläkävijä magneettiteknologioissa. Tärkeää on se, että magneetteja on korussa useita (Nikkenillä on). Magneettien määrä on yleensä verrannollinen hintaan. Gaussilukema (voimakkuus) on vain yksi tekijä.

  Tästä ketjusta löytyy muutamia kokemuksia magneettikoruista ja niinkuin sielläkin todetaan, että halpiskorut ovat todellakin halpiksia...

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/1981737

  Siellä on toki skeptikkoja (näitä riittää aina), mutta apua on tullut mm. päänsärkyyn ja erilaisiin kipuihin

  Ja tässä Nikkenin tuotteista yleensä:
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/2147955

  VastaaPoista